Удари РФ по Печенізькій і Карачунівській дамбах не перешкодять наступу ЗСУ – розвідка Британії

Новини
Кривой Рог
Пошкоджена ракетним ударом військ РФ гідротехнічна споруда на Карачунівській дамбі біля Кривого Рогу, 14.09.2022 Фото: Reuters

У британській розвідці вважають, що ракетні удари військ РФ по Печенізькій дамбі на річці Сіверський Донець на Харківщині та по Карачунівській дамбі на річці Інгулець біля Кривого Рогу навряд чи спричинили суттєві труднощі для наступу Збройних Сил України.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерств оборони Великої Британії.

Як зазначають у британській розвідці, 21 і 22 вересня Росія завдала ударів по Печенізькій дамбі на річці Сіверський Донець із застосуванням балістичних ракет малої дальності або аналогічної зброї. Це сталося після удару на Карачунівській дамбі поблизу Кривого Рогу 15 вересня.

«Українські сили просуваються далі вниз за течією обох річок. Оскільки російські командири дедалі більше стурбовані своїми оперативними невдачами, вони, ймовірно, намагаються вразити шлюзи дамб, щоб затопити українські військові пункти пропкску. Ці атаки навряд чи спричинили суттєві перешкоди українським операціям через відстань між пошкодженими дамбами та зонами бойових дій», – йдеться в огляді.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter