На Херсонщині окупанти змушують людей «голосувати» по кілька разів на «референдумі» – Соболевський

Новини
Вуличне «голосування» мешканців окупованого Херсона на псеводреферендумі Фото: ТАСС

На Херсонщині через небажання місцевих мешканців брати участь у псевдореферендумі російські окупанти примушують людей «голосувати» по кілька разів за всіх членів родини, якщо їх немає вдома.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський у Telegram.

«Другий день театру абсурду на Херсонщині. Порожні виборчі дільниці залишаються порожніми. «Виборчі комісії» у супроводі озброєних солдатів кочують по області та продовжують полювати на виборців, які всіма способами намагаються уникнути з ними зустрічі. Декому не пощастило вже двічі – по другому колу довелося заповнювати бюлетень та «голосувати»», – написав Соболевський.

Він зазначив, що загарбники застосовують практику «сімейного голосування» – якщо вдома застали лише одного члена сім’ї, напружують взяти кілька бюлетенів та «проголосувати» за всіх.

«Якщо коротко – відбувається цілковита дичина! З іншого боку від руського миру нічого іншого очікувати і не варто», – наголосив Соболевський.

Як повідомлялося, «референдум» про «приєднання» окупованих українських територій до Росії кремлівські технологи розтягнули майже на тиждень – сподіваючись, що членам «комісій» разом з автоматниками вдасться дійти кожного мешканця окупованого півдня. Про те, як окупанти створювали ілюзію волевиявлення у Херсоні, Новій Каховці, Генічеському, Мелітополі та Бердянську, читайте у матеріалі Центру журналістських розслідувань: «Окупендум. Якщо ви ще не за Росію – ми прийдемо до вас».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter