У РФ в школі вбили 13 людей, поранення отримала 21 людина

Новини
Ижевск

У російському Іжевську 26 вересня невідомий відкрив стрілянину в школі №88, внаслідок чого загинуло щонайменше 13 людей, у тому числі 7 дітей.

Поранення отримала 21 людина, серед них 14 дітей. Чоловік мав при собі два пістолети і великий запас патронів, пишуть російські ЗМІ.

«Вранці 26 вересня чоловік відкрив стрілянину в іжевській школі № 88. Обставини того, що трапилося, поки не зрозумілі: телеграм-канали публікували фото класу із забарикадованими дверима», – йдеться у повідомленні.

На обох пістолетах шкільного стрільця в Іжевську плетені саморобні брелоки. В один брелок вплетені імена «Ерік» та «Ділан». На другому напис теж латиницею – «Колумбайн».

Ерік Харріс та Ділан Кліболд – влаштували масове вбивство в школі «Колумбайн» у штаті Колорадо США. Саме після цього всіх послідовників стрілянини в школах стали називати «колумбайнерами» – рух, визнаний терористичним, та заборонений у Росії.

Як пише База, такий напис іжевський стрілець наніс на обойми для зброї. Зважаючи на все, він ґрунтовно підготувався до масового вбивства і не встиг використати весь свій арсенал.

Такий самий напис на футболці був у Владислава Рослякова, який влаштував стрілянину в керченському політехнічному коледжі в 2018 році.