Путін може заявити про «приєднання до РФ» областей України 30 вересня – розвідка Британії

Новини
Президент рф Володимир Путін Фото: Россия 1

Президент РФ Володимир Путін може оголосити про «приєднання до Росії» окупованих територій України під час свого звернення до Держдуми 30 вересня.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Як зазначається, Путін має виступити перед обома палатами російського парламенту у п’ятницю, 30 вересня.

«Існує реальна можливість того, що Путін використає своє звернення, щоб офіційно оголосити про приєднання окупованих регіонів України до Російської Федерації», – йдеться у звіті.

У британській розвідці нагадують, що псевдореферендуми, які зараз проводяться на цих територіях, мають завершитися 27 вересня.

На думку розвідки, російські лідери майже напевно сподіваються, що будь-яке оголошення про приєднання територій буде сприйнято як виправдання «спеціальної військової операції» та зміцнить патріотичну підтримку війни.

У розвідці прогнозують, що ця надія швидше за все буде підірвана зростаючою внутрішньою поінформованістю про нещодавні невдачі Росії на полі бою та значним занепокоєнням з приводу «часткової» мобілізації, оголошеної минулого тижня.

Уряд Великої Британії запровадив санкції проти 92 фізичних і юридичних осіб через організацію РФ псевдореферендумів на тимчасово захоплених територіях України.

Окупанти та їхні посіпаки у третій день фейкового “референдуму”, 25 вересня, перейшли до прямих погроз людям, які відмовляються брати участь у незаконному дійстві або голосувати за «приєднання» до Росії. 

Як повідомлялося, «референдум» про «приєднання» окупованих українських територій до Росії кремлівські технологи розтягнули майже на тиждень – сподіваючись, що членам «комісій» разом з автоматниками вдасться дійти кожного мешканця окупованого півдня. Про те, як окупанти створювали ілюзію волевиявлення у Херсоні, Новій Каховці, Генічеському, Мелітополі та Бердянську, читайте у матеріалі Центру журналістських розслідувань: «Окупендум. Якщо ви ще не за Росію – ми прийдемо до вас».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter