ЗСУ звільнили від російських загарбників найбільший залізничний вузол Харківщини

Новини
Куп'янськ-Вузловий

Військові Збройних сил України звільнили від російських окупантів селище Куп’янськ-Вузловий Харківської області на лівому березі річки Оскіл, у якому розташований великий залізничний вузол.

Інформацію підтвердив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

Синєгубов зазначив, що Куп’янськ-Вузловий є однією з найбільших логістичних, залізничних розв’язок на території Харківщини, і він на рівні з Ізюмом, був одним із найважливіших стратегічних цілей росіян, які переправляли сюдою свою техніку на територію Донецької та Луганської областей.

«З перших годин повномасштабної війни селище було окуповане і ворог його досить сильно обороняв і тримав. Завдяки успішній військовій операції ЗСУ відбили цей населений пункт і повністю фактично контролюють його», — заявив голова ОВА.

Він додав, що українські війська продовжують звільняти Харківщину від окупантів. Зокрема, бої тривають на лівому березі річки Оскіл, однак ситуація доволі складна, бо ворог намагається перегрупуватися та стягує свої підкріплення.

З початку вересня ЗСУ звільнили від окупантів вже близько 2 тисяч квадратних кілометрів території України, заявив президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, ЗСУ звільнили від російських загарбників місто Куп’янськ у Харківській області.

Також у Балаклії Харківської області ЗСУ підняли український прапор. 

ЗСУ звільнили Ізюм від російських загарбників та деякі інші населені пункти в Харківській області. При цьому міноборони РФ стверджує, що російські війська «залишили місто».

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter