РосЗМІ опублікували «результати» псевдореферендумів в окупованих Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях

Новини
Озброєний військовослужбовець РФ біля входу на «виборчу дільницю» в окупованому Маріуполі Фото: EPA

З’явилися результати так званих «референдумів» про входження до складу РФ на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, які російські загарбники проводили з 23 по 27 вересня.

Дані опублікували російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на «виборчі комісії», які проводили псевдореферендуми.

Як зазначається, в окупованих районах Донецької області у так званій «ДНР» за входження до складу Росії «висловилися» 99,23% учасників «референдуму». При цьому явка нібито становила 97,51%.

В окупованих районах Луганської області у так званій «ЛНР» за входження до складу Росії «проголосували» 98,42% учасників «референдуму» при явці 94,15%.

Також стверджується, що на окупованій території Запорізької області за входження до складу РФ «проголосували» 93,11% учасників «референдуму». При цьому явка становила 85,4%.

Крім того, повідомляється, що на окупованій території Херсонської області за входження до складу Росії «висловилися» 87,05% при явці 76,86%.

Як повідомлялося, «референдум» про «приєднання» окупованих українських територій до Росії кремлівські технологи розтягнули майже на тиждень – сподіваючись, що членам «комісій» разом з автоматниками вдасться дійти кожного мешканця окупованого півдня. Про те, як окупанти створювали ілюзію волевиявлення у Херсоні, Новій Каховці, Генічеському, Мелітополі та Бердянську, читайте у матеріалі Центру журналістських розслідувань: «Окупендум. Якщо ви ще не за Росію – ми прийдемо до вас».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter