Росія посилює оборону на Луганщині для стримування просування ЗСУ – розвідка Британії

Новини
Фото: ТАСС

За даними британської розвідки, Росія посилює свої підрозділи для оборони окупованої території Луганської області, оскільки просування українських військ тепер загрожує частинам Луганщини, де пройшов так званий «референдум» про приєднання до РФ.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«За останні кілька днів Україна активізувала свої наступальні операції на північному сході країни. Підрозділи здійснюють повільне просування щонайменше на двох напрямках на схід від лінії річок Оскіл та Сіверський Донець, де сили консолідувалися після наступу на початку місяця», – йдеться в повідомленні.

Як вказують у британській розвідці, Росія більш істотно посилює оборону окупованих територій Луганщини, ймовірно тому, що їм загрожує український наступ на тлі завершення «референдуму» про їх приєднання до РФ.

Також важкі бої тривають у Херсонській області, де російські сили на правому березі Дніпра залишаються вразливими.

«Росія продовжує свої жорсткі спроби просунутися в районі Бахмута на Донбасі, навіть стикаючись із серйозним тиском на своїх північних і південних флангах. Ймовірно, це пов’язано з політичним тиском, оскільки Росія використовує сили, які в іншому випадку могли б посилити інші фланги», – йдеться у огляді.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter