В результаті обміну Україна повернула з полону чотирьох морпіхів та двох цивільних

Новини
Звільнені з російського полону українські морпіхи і цивільні, 29.09.2022 Фото: t.me/ermaka2022

В результаті чергового обміну Україна повернула з російського полону чотирьох морських піхотинців, з яких одна жінка-військовослужбовиця, та двох цивільних жінок.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

«Відбувся черговий обмін полоненими. Ми повернули шістьох наших людей – чотирьох морпіхів та двох цивільних. Офіцери – Булахов Олексій та Костенко Микола. Солдати – Герасименко Людмила та Іван Земляной. Цивільні – Андруша Вікторія та Майборода Яна», – написав Єрмак.

Він зазначив, що Вікторію Андрушу 27 березня окупанти забрали з дому, бо в її телефоні знайшли дані про ворожу техніку, які вона передавала ЗСУ. Дівчину утримували на території РФ в Курському СІЗО. Яна Майборода потрапила в полон через те, що в її телефоні знайшли фотографії техніки військ РФ на території Чорнобильської зони.

Звільнені з полону морські піхотинці брали участь у боях за Маріуполь.

Єрмак подякував за ефективну роботу Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими, завдяки якому лише цього місяця Україна повернула з полону 235 людей.

Як повідомлялось, 21 вересня 215 українських захисників, у тому числі 10 іноземців, яких утримувала в полоні Росія, обміняли на кума Путіна Віктора Медведчука та 55 російських військових. Майже всі 215 звільнені з полону українські військові мають крайній ступінь анорексії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter