Інститут вивчення війни заявив, що ЗСУ, ймовірно, взяли в оточення російське угруповання у Лимані

Новини
Лиман

ЗСУ ввечері 29 вересня, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лимана на Донеччині, українські військові зможуть взяти місто, якщо росіяни не отримають підкріплення. Раніше про «лиманський котел» для російських військ повідомляли в соціальних мережах.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

«Українські війська, ймовірно, майже завершили оточення російського угруповання в Лимані та перерізали критичні наземні лінії зв’язку (ГЛОКС), які підтримують російські війська в районі Дробишеве-Лиман», – йдеться в повідомленні.

За даними з російських джерел, на які посилається ISW, українські війська прорвали оборону в районі Ставок, за 10 км на північ від Лиману, а також перерізали дорогу Торське-Дробишеве, яка є останнім шляхом постачання та виїзду для окупантів, які утримують лінію на захід від Лиману. ЗСУ, ймовірно, атакують Лиман з трьох напрямків. Ворогу перерізали доступ до критично важливої дороги Сватове-Лиман, яка є основною наземною лінією зв’язку (GLOC), що підтримує російське угруповання в Лимані.

Як повідомляють російські військові кореспонденти, на яких посилається ISW, ситуація є «надзвичайно складною» для підрозділів БАРС-13 і 752-го мотострілецького полку 20-ї загальновійськової армії, які тримають оборону в районі Дробишевого і в Лимані.

За деякими даними ISW, без негайного підкріплення для російських військ ЗСУ зможуть взяти Лиман.

В ISW зазначили, що на мапах не відображено оточення Лимана, тому що повідомлення про ситуацію на фронті надійшли надто пізно. На мапах ISW від 30 вересня буде вказана вся перевірена та актуалізована інформація.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter