Швидке визнання Путіним проблем із мобілізацією в РФ підкреслює її неефективність – розвідка Британії

Новини
путин кремль
Президент РФ Володимир Путін Фото: kremlin.ru

Британська розвідка вказує, що надзвичайно швидке визнання президентом РФ Володимиром Путіним проблем із оголошеною в Росії частковою мобілізацією підкреслює її неефективність.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначили у британській розвідці, 29 вересня 2022 року Путін звернувся до радбезу РФ щодо часткової мобілізації, яку він оголосив 21 вересня. За його словами, під час цієї мобілізаційної кампанії виникає «дуже багато питань», і Росія має оперативно виправляти свої помилки і не повторювати їх.

«Надзвичайно швидке визнання Путіним проблем підкреслює неефективність мобілізації протягом першого тижня. Місцеві чиновники, ймовірно, не мають чіткого уявлення про точні масштаби та правове обґрунтування кампанії», – йдеться в огляді.

При цьому зазначається, що в Росії майже напевно призвали людей, які не відповідають визначеним параметрам, заявленим Путіним і Міноборони РФ.

«Оскільки призвані резервісти продовжують збиратися в наметових транзитних таборах, російські чиновники, ймовірно, намагаються забезпечити навчання та знайти офіцерів для керівництва новими підрозділами», – додали у розвідці Британії.

Як повідомлялося, 21 вересня через брак особового складу російської армії для війни проти України президент РФ Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію в Росії. Російський міністр оборони Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації призовуть 300 тисяч резервістів. За його словами, набір не буде здійснено у рамках разової акції. Мобілізація торкнеться 1,1% загального мобілізаційного ресурсу. У «сьомому пункті» указу Путіна про мобілізацію йдеться про те, що Міноборони РФ дозволяє призвати на військову службу не 300 тисяч резервістів, а 1 млн.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter