Окупанти почали примусову мобілізацію в Мелітопольському районі – Федоров

Новини
Черга автомобілів чекає на виїзд з окупованої території Запорізької області на блокпосту у Василівці, Фото: скриншот відео Гроші

Російські загарбники почали примусову мобілізацію місцевого населення на території окупованого Мелітопольського району Запорізької області. Чоловіків хапають на вулицях. При цьому росіяни максимально ускладнили виїзд мешканців з окупованої території.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у Telegram.

«Чоловіків просто почали хапати на вулицях. У нас за вихідні є велика кількість випадків, коли просто підходять до чоловіків різного віку, різної фізичної підготовки та просять підійти до комендатури, щоб стати на облік. Потім когось затримують на декілька днів, а когось одразу відпускають. Але зараз вже почалася мобілізація у тимчасово окупованому Мелітопольському районі», – сказав Федоров.

За його словами, місцеві жителі намагаються евакуюватися з окупованих територій. Зокрема, 3 жовтня на блокпосту біля Василівки було чотири тисячі людей.

«Вчора випустили лише 50 людей. Ввели нове «правило»: для проїзду вимагають оформлювати перепустки на місці. Щоб отримати перепустку, авто не може покинути живу чергу. Вимагають оформити російську ліцензію на перевезення пасажирів», – додав мер Мелітополя.

На тимчасово окупованій території Запорізької області, де проживають близько до 500 тисяч людей, російські паспорти отримали лише 10 тисяч мешканців.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, з кінця вересня єдиний  пункт виїзду з окупованих територій півдня України – блокпост у селищі Василівка Запорізької області – перетворився на атракціон, на якому заробляють окупанти. Платять українці – часом, грошима і життям. Подробиці у матеріалі: ««Русская рулетка» на дорозі життя».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter