За тиждень ЗСУ звільнили 29 населених пунктів Харківщини – Офіс президента

Новини
война

ЗСУ деокупували вже 483 населених пункти Харківської області. Усього тиждень тому це число було меншим на 29, що свідчить про подальше просування ЗСУ на сході України. Українські військовослужбовці від початку повномасштабної війни РФ проти нашої держави звільнили від ворожих солдатів 1534 населених пункти.

Про це повідомив заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко.

Крім цього, Тимошенко розповів про результати відновлення інфраструктури у звільнених містах і селищах. Зокрема, держава проведела розмінування 502 н.п. і створила 1 445 гуманітарних штабів. Також у 1200 населених пунктах знову запрацювала Нацполіція, а в 1 508 – органи місцевого самоврядування.

За цей час було відновлено газопостачання в 1 026 містах і селах, електроенергію – у 976, водопостачання й водовідведення – у 966, а мобільний зв’язок та інтернет – у 950.

ЗСУ підняли прапор України над кількома селами на Херсонщині. Звільнено від російських окупантів села Давидів Брід, Старосілля та Богуславка.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter