В Севастополі окупанти мобілізують водіїв швидкої допомоги та трактористів агропідприємств – ГУР

Новини
Мобілізовані до лав ЗС РФ кримчани в окупованому Севастополі Фото: Скриншот відео

В окупованому Севастополі в рамках оголошеної російським президентом «часткової мобілізації» до збройних сил РФ призивають водіїв швидкої допомоги та трактористів аграрних підприємств.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України

«В окупованому Севастополі набирає обертів «мобілізаційна кампанія». Представники військкоматів найбільшу увагу приділяють водіям і трактористам. В 1-й міській лікарні повістки отримали водії швидкої допомоги в повному складі. На виноробному підприємстві «Золота балка» – 100% трактористів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у військовій розвідці, мобілізованих розміщують у військовому містечку 810-ої бригади морської піхоти Чорноморського флоту. Протягом останнього тижня сюди прибуло близько 300 новобранців.

«Мобілізовані проходять прискорену базову бойову підготовку під курівництвом інструкторів з 47 мотострілецької дивізії та 810 бригади. Найбільша увага приділяється підготовці екіпажів БМП, БТР та РСЗВ «Град». Зразки сучасної військової техніки відсутні. Окремо готуються підрозділи снайперів та саперів. Опрацьовуються дії в складі БТГр та малими групами», – розповіли в ГУР.

Більшість особового складу – чоловіки віком «за 40». Серед них – учасники російських воєн в Ічкерії, декілька «афганців». Значна частина колишніх військових ЗСУ, які після окупації залишись на території Криму.

Зі стоянки довготривалого зберігання бойової техніки 810-ої бригади зняті зі зберігання всі САУ 2С3 «Акация» та ЗСУ-23-4 «Шилка», які вдалося привести в мінімально робочий стан. Частина особового складу вже виїхала на Донецький та Херсонський напрямки.

«Перед відправкою в зону бойових дій з мобілізованими проводяться спеціальні заняття з «політичної підготовки» на яких доносяться наступні тези: українське керівництво вже давно отримало та поділило кошти за здачу територій; вам не доведеться брати участь у реальних бойових діях, необхідно просто для вигляду постріляти; вибухи в Криму погоджені з путіним, тож все під контролем; ми ще нічого не починали; Китай скоро надасть сучасні ракети, які будуть зносити українські міста «під нуль», РФ свої ракети поки що береже», – вказали в ГУР.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter