У Росії на аеродромі «Шайковка» вибух безпілотника знищив два ракетоносці Ту-22М3, вони атакували Україну – LB.ua

Новини
Російський дальній надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3 Фото: tupolev.ru

У Росії на території військового аеродрому «Шайковка» в Калузькій області 7 жовтня внаслідок атаки безпілотника-камікадзе, що прилетів з боку українського кордону, знищені два стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3, які РФ застосовує для ударів по території України.

Про це повідомляє видання LB.ua з посиланням на свої джерела.

Як пише видання, безпілотник вилетів з території України і безперешкодно пролетів 200 км від кордону. Російське ППО виявилося повністю безсилим. Внаслідок його атаки на аеродромі «Шайковка» знищені два бомбардувальники Ту-22М3. При цьому російська влада намагається замовчати інформацію про втрати внаслідок атаки.

За інформацією російських Telegram-каналів, вибух стався, коли безпілотник був над злітно-посадковою смугою.

Про атаку БпЛА на аеродром місцевім ЗМІ також повідомив губернатор Калузької області Владислав Шапша, який стверджує, що його інфраструктура і техніка внаслідок вибуху нібито не постраждали.

«Сьогодні на військовому аеродромі «Шайковка» на території Калузької області стався вибух. Впав безпілотник, який, ймовірно, прилетів з боку кордону. Постраждалих немає. Інфраструктура аеродрому та техніка не пошкоджені. Загрози роботі нема. На місці працює слідчо-оперативна група для встановлення причин та обставин того, що сталося», – сказав Шапша.

На аеродромі «Шайковка» базується 52-й гвардійський важкий бомбардувальний авіаційний полк військово-повітряних сил РФ. Саме з цього аеродрому злітають російські дальні стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3 з яких по території України запускаються крилаті ракети Х-22. З цих же літаків на захисників «Азовсталі» у Маріуполі скидали некеровані бомби ФАБ-3000. З них по Одеській області запускали російські надзвукові ракети «Кинджал».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter