Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу через «пригоду на Кримському мосту»

Новини
Керченский мост
Зруйнований вибухом Керченський міст, 08.10.2022 Фото: ssu.gov.ua

Головне управління Слідчого комітету РФ порушило кримінальну справу «у зв’язку з НП на Кримському мості». Вранці там виникла «пожежа», міст пошкоджений, рух нею неможливий.

Про це повідомляє пресслужба російського відомства.

«Порушено кримінальну справу у зв’язку із подією на Кримському мості. За попередньою інформацією, сьогодні вранці на автомобільній частині Кримського мосту з боку Таманського півострова стався підрив вантажного автомобіля, що спричинив спалах семи паливних цистерн залізничного складу, що прямував у напрямку Кримського півострова. В результаті частково завалилися два автомобільні прольоти», – повідомили у СК.

За якою статтею порушено справу – не уточнюється. На місце виїхали криміналісти головного управління криміналістики СК. Встановлюються обставини того, що сталося.

Хід встановлення обставин взяла на особливий контроль окупаційна прокуратура Криму. «На місці події з метою координації дій правоохоронних органів знаходиться прокурор Республіки Крим Олег Камшилов», – повідомили у пресслужбі відомства.

Керченский мост

Як повідомив так званий «голова Криму», колаборант Сергій Аксенов, автомобільне поромне сполучення між Кримом та Краснодарським краєм може бути запущене вже сьогодні.

«Буде відновлено поромне сполучення: сьогодні – пасажирське, і до кінця дня, швидше за все, вже буде відкрито автомобільне поромне сполучення», – сказав він.

У свою чергу, в.о. «міністра транспорту Криму» Микола Лукашенко заявив, що погодні умови не дозволяють оперативно запустити поромне сполучення між Кримом та Таманню.

«Поромна переправа наразі готується до організації стабільної роботи. Погодні умови запроваджують свої коригування. Зараз у нас два пороми є вже в наявності на території порту Крим, які зараз проходять технічний огляд і готуються до запуску – там уже завезли паливо та інше. Ще йде великий автомобільний пором, яка ходитиме, швидше за все, з рибного порту – до вечора сюди прийде, погода сьогодні не дозволяє взагалі нічого», – сказав Лукашенко.

Тим часом Андрій Клименко, керівник проекту Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор порталу BlackSeaNews, опублікував карту суден у Чорному та Азовському морях, які не можуть пливти під Керченським мостом.

Керченский мост

  • О 06:50 ранку 8 жовтня російські ЗМІ повідомили про «масштабну пожежу» на Керченському мості в окупованому Криму.
  • У мережі розповсюджується відео пожежі на Керченському мосту в окупованому РФ Криму.
  • Окупанти скаржаться на «українських вандалів», яки «пошкодили» Керченський міст.
  • Рух Керченським мостом повністю зупинений, на АЗС півострова величезні черги.