Хоча поїзди запустили, після пожежі на Керченському мосту необхідно замінити два залізничні прольоти – Хуснуллін

Новини
Керченский мост
Зруйнований вибухом Керченський міст, 08.10.2022 Фото: ssu.gov.ua

Окупанти запустили рух вантажних і пасажирських поїздів Керченським мостом, хоча після вибуху і пожежі, що сталася 8 жовтня, на залізничній частині мосту необхідно замінити два прольоти.

Про масштаб необхідних робіт на Керченському мосту 10 жовтня повідомив російський віце-прем’єр Марат Хуснуллін, який в уряді РФ курує окупований Крим, передають російські ЗМІ.

«Ведемо обстеження залізничного полотна, попередньо бачимо необхідність заміни двох прольотів, але вже в перший же день силами Кримської залізниці відновлено рух по одній смузі і вантажних, і пасажирських поїздів. На доставку вантажів та пасажирів ремонтні роботи не впливають», – сказав Хуснуллін на нараді у прем’єр-міністра РФ Михайла Мішустіна.

Він додав, що аналіз пошкоджень мосту загалом ще триває, зараз працюють водолази. «Виявлено необхідність усунення деформаційного шва на одній із опор, попередній термін усунення – кінець цього тижня, але він також на безпеку руху автомобілів відкритою смугою не впливає», – додав віце-прем’єр.

При цьому Хуснуллін запевнив, що пошкодження опор Керченського мосту буде усунено наприкінці тижня.

За його словами, постачання металоконструкцій для ремонту Кримського мосту розпочнеться цього тижня. «Провели роботу із заводами-постачальниками будівельних матеріалів. Хочу подякувати всім за оперативну роботу. Вже до кінця тижня очікуємо на початок постачання металоконструкцій з міст Тюмені, Кургана та Воронежа», – зазначив російський віце-прем’єр.

Він додав, що Мінтрансу та ДІБДР доручено супроводжувати великогабаритні вантажі для оперативної доставки до місця.

Як повідомлялось, зранку 8 жовтня стався вибух та пожежа на Керченському мосту, який сполучає окупований Крим з Кранодарським краєм РФ. Окупанти поскаржились на «українських вандалів», яки «пошкодили» Керченський міст. Рух Керченським мостом був повністю зупинений

Британська розвідка вважає, що вибух на Керченському мосту, матиме значний вплив на здатність РФ підтримувати свої сили на півдні України.

Президент РФ Володимир Путін і Слідком Росії обвинуватили спецслужби України у нібито підриві Керченського мосту.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter