Україна звільнила з полону ще 32 захисників та повернула тіло загиблого ізраїльтянина

Новини
Звільнені з російського полону українські військові, 11.10.2022. Фото: Андрій Єрмак

Україні вдалося звільнити з російського полону ще 32 захисників, а також повернути тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки.

Про це повідомляє керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у telegram.

«Серед звільнених — офіцери, сержанти та солдати ЗСУ. Всі вони були у місцях, де тривали жорсткі бойові дії. Багато з цих людей вважалися зниклими безвісти.

У кожного полоненого своя історія. Є такі, що «розривають» зсередини. Загиблий ізраїльтянин Дмитро Фіалка останні два роки проживав в Україні, працював дитячим тренером з футболу у клубі «Динамо» (Львів). Він воював за Україну, саме тут він зустрів своє кохання — дівчину, з якою у них народилися діти. На фронт пішов добровольцем», — написав Єрмак.

Військові зараз проходять медичний огляд та відновлення.

Андрій Єрмак також розповів історію звільненого рядового: він служив разом зі своїм старшим братом, брат загинув на його очах, а сам він потрапив того ж дня у полон.

Нагадаємо:

  • 21 вересня 2022 року відбувся великий обмін українських захисників та іноземців. 215 українських захисників, зокрема 10 іноземців, обміняли на кума Путіна Віктора Медведчука та 55 російських військових.
  • Україна повернула тіла 62 загиблих захисників, зокрема військовополонених, які утримувались у виправній колонії в окупованій Оленівці на Донеччині, де росіяни влаштували вибух.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter