ФСБ РФ затримала 8 людей через вибухи на Керченському мосту і назвала «організатором» ГУР та Буданова

Новини
Керченский мост

ФСБ РФ затримала 8 людей через вибухи на Керченському мосту і назвала «організатором» Головне управління розвідки України та його керівника Кирила Буданова. В українській розвідці поки що не відреагували на звинувачення.

«У межах кримінальної справи про вибух на Кримському мосту затримано п’ятьох громадян Росії, трьох громадян України та Вірменії, які брали участь у підготовці злочину», – цитують ФСБ російські ЗМІ.

За версією російських спецслужб, вибуховий пристрій нібито «закамуфлювали в рулони з поліетиленовою плівкою на 22 палетах загальною вагою понад 22 т і на початку серпня відправили з порту Одеси в болгарський Русе».

За версією ФСБ, до переправлення вантажу начебто «були залучені громадяни України, Грузії та один громадянин Вірменії».

В ФСБ кажуть, що до організації переправлення вантажу з Болгарії до порту Поті (Грузія), а потім до Вірменії залучили громадян України Михайла Володимировича Цюркала (1975 року народження), Дениса Олеговича Ковача (1979) і Романа Івановича Соломка (1971), громадян Грузії Сандро Іносарідзе та брокера на ім’я Леван і громадянина Вірменії Артура Терчаняна (1985).

Також російські спецслужби називають ще одного громадянина України, Володимира Злоба, начебто «задіяного у підготовці до вибуху».

Тим часом, у російських пабликах з’явилося відео наслідків руйнування мосту.

  • О 06:50 ранку 8 жовтня російські ЗМІ повідомили про «масштабну пожежу» на Керченському мості в окупованому Криму.
  • У мережі розповсюджується відео пожежі на Керченському мосту в окупованому РФ Криму.
  • Окупанти скаржаться на «українських вандалів», яки «пошкодили» Керченський міст.
  • Рух Керченським мостом повністю зупинений, на АЗС півострова величезні черги.