Україна повернула з російського полону 20 воїнів

Новини
пленные

Голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що Україні вдалося здійснити ще один обмін військовополоненими і звільнити з полону 20 воїнів.

«Наші повертаються додому. Черговий обмін полоненими, чергові миті радості і усвідомлення того, що сьогодні для багатьох родин буде один з кращих днів у житті. Вдалося звільнити з полону 20 людей. Це 20 історій українських героїв, 14 – воїнів ЗСУ, 4 бійців ТРо, одного нацгвардійця та військовослужбовця ВМС. Є люди, яких росіяни утримували в Оленівці, на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей», – заявив Єрмак.

За його словами, бійці зараз проходять медичний огляд.

Україні вдалося звільнити з російського полону ще 32 захисників, а також повернути тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки.

Нагадаємо:

  • 21 вересня 2022 року відбувся великий обмін українських захисників та іноземців. 215 українських захисників, зокрема 10 іноземців, обміняли на кума Путіна Віктора Медведчука та 55 російських військових.
  • Україна повернула тіла 62 загиблих захисників, зокрема військовополонених, які утримувались у виправній колонії в окупованій Оленівці на Донеччині, де росіяни влаштували вибух.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter