Якщо Путін атакує Україну ядерною зброєю, його армію буде знищено – Боррель

Новини
Високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель Фото: AFP

Використання Володимиром Путіним ядерної зброї проти України матиме настільки потужну військову відповідь, що російська армія буде знищена.

Про це під час церемонії відкриття Дипломатичної академії ЄС у Брюгге заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляється на сайті Євросоюзу.

«А ще є ядерна загроза, і Путін каже, що він не блефує. Ну він не може дозволити собі блефувати. І має бути ясно, що люди, які підтримують Україну, Європейський Союз та держави-члени, а також Сполучені Штати та НАТО, теж не блефують. І будь-яка ядерна атака на Україну викличе відповідь, не ядерну відповідь, а таку потужну військову відповідь, що російська армія буде знищена, і Путіну не доведеться блефувати», – сказав Боррель.

Він підкреслив, що «це серйозний момент в історії, і ми маємо показати нашу єдність, нашу силу та нашу рішучість».

Як заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг, ядерне стримування НАТО є ефективним. Завдання – випередити використання ядерної зброї, запобігти війні, і це було доведено до Москви.

«Якщо Росія використає ядерну зброю проти Україні, і Росія це знає, це абсолютно змінить характер конфлікту», – сказав він, не уточнивши якою буде відповідь Альянсу.

За словами Столтенберга, НАТО не є стороною конфлікту, але підтримує Україну та буде робити це стільки, скільки треба.