Розвідка Британії: Повсюдна корупція та погана логістика – причини невдач армії РФ в Україні

Новини
Москва, мобілізовані росіяни, які вирушають на війну до України Фото: Anadolu Agency

Британська розвідка вказує, що основними причинами низької ефективності російських військ в Україні залишаються повсюдна корупція та погане логістичне забезпечення. Це підтверджується тим, що мобілізованим росіянам доводиться самостійно купувати спорядження, попри те, що воно нібито було закуплено військовим відомством РФ.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Протягом останніх двох тижнів в Україну були перекинуті контингенти мобілізованих російських резервістів. Їх середній рівень особистого спорядження майже напевно нижчий, ніж і без того погане забезпечення раніше розгорнутих військ», – йдеться у повідомленні.

Як вказують у британській розвідці, багатьом резервістам, ймовірно, доведеться власноруч придбати бронежилети, зокрема, сучасний бронежилет 6Б45, який повинен бути виданий російським бойовим підрозділам у рамках програми індивідуального спорядження «Ратник». Наразі цей бронежилет продається на російських інтернет-магазинах за 40 000 рублів (приблизно 640 дол.), тоді як у квітні він коштував приблизно 12 000 рублів (близько 190 дол.).

«У 2020 році російська влада оголосила, що російським військовим було поставлено 300 000 комплектів бронежилетів «Ратник», чого достатньо для оснащення сил, дислокованих нині в Україні. Повсюдна корупція та погана логістика залишаються одними з основних причин невдач Росії в Україні», – наголошується в огляді.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter