Бійці ЗСУ взяли в полон сімох росіян, які воювали в Сирії

Новини
Бійці 24-ої ОМБр ЗСУ беруть у полон військових РФ, які раніше воювали в Сирії Фото: скрінштт відео facebook.com/CinCAFU

Бійці 24-ої окремої механізованої бригади Збройних сил України під час бою з окупантами взяли у полон російських військових, які воювали у Сирії.

Про це розповів командир батальйону 24-ої ОМБр з позивним «Ірис» у відео, яке опублікував Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на своїй сторінці у Facebook.

«Сім чоловік нам вдалось взяти у полон, вони проходили службу в Сирії», – сказав «Ірис».

За його словами, полонені розповідали що «вони нічого не знають» і що їх нібито примусово мобілізували.

«Але як виявилось, з них один майор, один прапорщик, три-чотири сержанти і решта солдати. Як виявилось в подальшому, вони проходили службу, вірніше не службу, а свої терористичні акти в Сирії», – додав командир батальйону.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter