У Міноборони назвали співвідношення втрат ЗСУ та армії РФ

Новини
война

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що співвідношення втрат українських захисників та російських окупантів на Півдні наразі складає близько 1 до 6,5.

«Співвідношення втрат приблизно 1 до 6,5. За його словами – критична межа співвідношення втрат – 1 до 8, після якої армія противника буде психологічно «сипатись». За словами командуючого, ворог вже у доволі складній ситуації на Півдні, але розслаблятись не час. Навпаки – треба зібрати всю нашу силу і міць та вичавлювати російську армію з нашої землі», – додала Маляр.

«Стала свідком, як Командувач ОК «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук надихає військових на боротьбу з ворогом. Не всі слова та задачі тут зможу оприлюднити, але повірте – це потужно», – зазначила вона.

За словами Маляр, він також розказав цікаві факти про деморалізацію підрозділів ворога на Півдні та про зростаючі втрати ворога.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter