«Дальність – 1000 км». Укроборонпром анонсував українську відповідь на іранські дрони-камікадзе Shahed-136 росіян

Новини
дрон-камикадзе
Дрон-камікадзе Shahed-136 у Києві, 17.10.2022 Фото: AFP

Укроборонпром анонсував появу на озброєнні Сил оборони України боєприпасу, який здатний вражати цілі на відстані до 1000 км.

Фрагмент його фото опубліковано державним концерном.

«Дальність – 1000 км, вага бойової частини – 75 кг. Завершуємо розробку», – йдеться у повідомленні.

«Росіяни не зламають ні наші плани, ні наш дух. Укроборонпром працює у посиленому режимі з моменту повномасштабного вторгнення. Ми практично нічого вам не розповідаємо (так треба, повірте), але це «нічого» успішно працює на полі бою, а ще деяке «нічого» раз за разом проходить успішні випробування», – повідомив Укроборонпром.

Укроборонпром

Як заявив Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, на другому місяці використання РФ іранських дронів-камікадзе та інших безпілотників проти України, Європейський Союз «шукає конкретні докази» участі Ірану у війни проти України.

У Міністерстві закордонних справ Ірану заявили, що Тегеран не передавав Росії безпілотники для використання у війні проти України. Язаявив офіційний представник МЗС Ірану Насер Канаані, «ми не надавали зброю жодній стороні воюючих країн».

З-під завалів будинку у Шевченківському районі Києва, де стався вибух внаслідок атаки російських військ дронами-камікадзе, дістали тіло загиблої жінки.

Президент України Володимир Зеленський опублікував відео наслідків атаки дронів-камікадзе по Києву.

Після атаки військами РФ Києва дронами-камікадзе врятовано 18 людей. Раніше повідомлялося, що РФ атаковано житловий будинок у Шевченківському районі.

Після атаки військами РФ Києва дронами-камікадзе центр міста перекрито, зафіксовано чотири вибухи.

Київська міська військова адміністрація повідомляє, що російські агресори продовжують завдавати удари по об’єктах критичної інфраструктури Києва. Інформація про постраждалих уточнюється. У КМВА закликають усіх залишатися в укриттях.

У ніч із 16 на 17 жовтня на Південному напрямку Сили протиповітряної оборони Збройних Сил України знищили 26 дронів-камікадзе Shahed-136.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter