У російському Єйську льотчик направив літак Су-34 до житлового будинку, а сам катапультувався

Новини
Ейск

У Єйську (Краснодарський край, Російська Федерація) льотчик направив винищувач-бомбардувальник Су-34 до житлового будинку, оби два пилоти катапультувалися.

Як пишуть у російських пабликах, пілот встиг катапультуватись.

«У нас літак упав на місто. Єйськ. У районі житлового будинку – Комуністична, будинок 20/1. «Швидкі» та пожежники їдуть з усього міста, гелікоптери у повітрі», – сказав співрозмовник ТАСС. Інший мешканець уточнив, що у цій житловій будівлі дев’ять поверхів.

У Міністерстві оборони Росії згодом підтвердили падіння літака на житловий будинок. За даними відомства, повітряне судно нібито «зазнало аварії при наборі висоти для виконання навчально-тренувального польоту». Причиною катастрофи нібито «став спалах одного з двигунів під час зльоту».

За даними ГУ МНС щодо Кубані, площа пожежі становить близько 2 тисяч квадратних метрів. У єдиній чергово-диспетчерській службі повідомили, що обрушено перекриття з дев’ятого до п’ятого поверхів. Вогнем охоплено під’їзд повністю, пошкоджено тією чи іншою мірою близько 45 квартир.

За фактом падіння літака на житловий будинок у Слідчому комітеті РФ порушили кримінальну справу.

Як зазначив головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, «замість того, щоб відвернути бомбардувальник у бік від житлових будинків, російський льотчик вирішив врятувати лише своє життя і катапультувався, не спробувавши відвернути, і кинув свій літак прямо на багатоквартирний будинок».

За його інформацією, загинуло 10 людей.

  • Аеропорт міста Єйськ – п’ятий за кількістю населення міста Краснодарського краю. Є аеродромом спільного базування: крім цивільної авіації, використовується військово-повітряними силами РФ.
  • На аеродромі розташовується штаб 1-ї гвардійської Сталінградської, Свирської змішаної авіаційної дивізії зі складу 4-ї армії ВПС і Військ ППО РФ. На аеродромі дислокований 959-й бомбардувальний авіаполк входить до складу 1-ї гвардійської САД. Озброєння полку складається з фронтових бомбардувальників Су-24.
  • На аеродромі базується авіаційна група колишнього Єйського ВВАУЛ (нині Єйське вище військове авіаційне училище ім. Комарова, що готує фахівців із управленням повітряним рухом для військової авіації), має на озброєнні літаки Л-39.