На Дніпропетровщині ракети влучили в енергетичну інфраструктуру, частина Кривого Рогу без електрики

Новини
Фото: facebook.com/npcukrenergo

Російські війська всю ніч 19 жовтня били з різною зброї по Криворізькому та Нікопольському районах Дніпропетровщини. У Криворізькому районі поцілили ракетами по енергетичній інфраструктурі. Без електрики залишилися міста та села у Апостолівській, Зеленодольській, Широківській та Софіївській громадах і один з районів Кривого Рогу.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко у Telegram.

«У Криворізькому районі поцілили ракетами по енергетичній інфраструктурі. Серйозні руйнування. Без електрики залишилися міста та села у Апостолівській, Зеленодольській, Широківській та Софіївській громадах і один з районів Кривого Рогу. Знеструмлені насосні станції місцевих водоканалів. У цих же громадах перебої з водою. Тривають відновлювальні роботи», – написав Резніченко.

Він також зазначив, що у Кривому Розі внаслідок ворожої атаки понівечений двоповерховий будинок. Попередньо, люди не постраждали. На місці працюють рятувальники та правоохоронці.

«Нікопольський район російські окупаційні війська усю ніч обстрілювали з «Градів», «Ураганів» та важкої артилерії. Скерували на Марганецьку та Червоногригорівську громади до 60 снарядів. Людей не зачепило. Пошкоджені житлові будинки», – додав голова ОВА.

За його словами, у інших районах усю ніч звучали сирени, та минулося без атак і на цю хвилину спокійно.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter