Зміна генералів лише посилює недієздатність армії РФ – розвідка Британії

Новини
Фото: ТАСС

У британській розвідці вказують, що через вісім місяців після початку повномасштабної війни проти України основні елементи управління військами РФ стають дедалі більш недієздатними. Часта зміна генералів та відсутність безперервності командування матиме руйнівні наслідки для російської армії.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії

«Через вісім місяців вторгнення основні елементи російського військового керівництва все більше не функціонують. На тактичному рівні майже спостерігається загострення нестачі російських молодших офіцерів, придатних для організації та керівництва мобілізованими резервістами», – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці нагадали про інцидент, коли 15 жовтня на військовому полігоні під Бєлгородом рекрутований військовий розстріляв 11 солдатів після образливих коментарів офіцера на адресу новобранців із числа національних меншин.

«Погане керівництво на нижчому рівні, ймовірно, погіршує низький моральний дух, і погану згуртованість підрозділів у багатьох частинах російських сил», – йдеться в огляді.

Як зазначається, чотирьох із п’яти генералів, які безпосередньо керували елементами вторгнення в лютому 2022 року, наразі звільнено, а їхня заміна наразі мало допомогла покращити бойові характеристики Росії.

«Відсутність безперервності командування, ймовірно, буде більш руйнівним, ніж у західній армії, оскільки згідно з російською доктриною розробка планів здебільшого залежить від командира особисто, а не від колективної роботи ширшого штабу», – наголошують у британській розвідці.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter