ЗСУ збили чотири крилатих ракети та десять дронів-камікадзе, які атакували Україну

Новини
Уламки росіської крилатої ракети, збитої на Чернігівщиною 19.10.2022 Фото: facebook.com/kommander.nord

Протиповітряна оборона Повітряних сил ЗСУ 19 жовтня знищила чотири з шести крилатих ракет та десять дронів-камікадзе «Shahed-136», якими російські війська атакували територію України.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

«О 12.05 19 жовтня ворог атакував Україну з північно-східного напрямку стратегічною авіацією. Із бомбардувальників-ракетоносців – Ту- 95 та Ту-160 випущено шість крилатих ракет Х-101/Х-555. Одну ракету знищено винищувальною авіацією, одну зенітним-ракетним підрозділом у зоні відповідальності Повітряного командування «Центр» на Київщині та Вінниччині. Ще дві ракети – збито протиповітряною обороною Сухопутних військ на Чернігівщині», – йдеться у повідомленні.

Одночасно з ракетним обстрілом окупанти атакували Україну безпілотниками-камікадзе «Shahed-136» з північного напрямку, зокрема з території Білорусі.

«Станом на 15.30 десять баражуючих боєприпасів було знищено протиповітряною обороною Повітряних Сил повітряного командування «Центр»», – додали в Командуванні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter