Екснардепу Микитасю повідомлено про підозру у пропозиції хабаря меру Дніпра Філатову – САП

Новини
Максим Микитась Фото: t.me/fuckcorruption

За процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили екснардепу Максиму Микитасю про підозру у пропозиції надання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах в зв’язку зі спробою дати хабар у сумі 22 млн євро меру Дніпра Борису Філатову за сприяння підконтрольним Микитасю фірмам в укладені контракту на будівництво метро у місті поза конкурсом.

Дії Микитася кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«Встановлено, що у жовтні 2022 року колишній народний обранець висловив пропозицію щодо надання 22 млн євро неправомірної вигоди міському голові міста Дніпра за вчинення ним дій, направлених на сприяння укладення Європейським банком реконструкції і розвитку з підконтрольною колишньому народному депутату України групою підприємств контракту на будівництво метрополітену в місті Дніпро поза конкурсною процедурою», – йдеться у повідомленні.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування продовжується.

Нагадаємо:

  • 18 жовтня НАБУ і САП затримали колишнього нардепа, забудовника Максима Микитася на спробі дати хабар в сумі 22 млн євро меру Дніпра Борису Філатову за сприяння укладенню підконтрольними Микитасю фірмами контракту з Європейським банком реконструкції та розвитку на будівництво метро в Дніпрі поза конкурсом. Це одна з рекордних сум пропонованої неправомірної вигоди, зафіксованої правоохоронцями в Україні. Розслідування цих фактів НАБУ розпочало за заявою міського голови Дніпра.