Зеленський обговорив із конгресменами США передачу Україні ППО та санкції проти РФ

Новини
Зеленский

Президент Володимир Зеленський обговорив із членами Палати представників Конгресу США Майком Тернером, Джеймсом Хаймсом та Еріком Сволвелом передачі Україні систем ППО в необхідній кількості та посилення санкційного тиску на РФ.

Про це повідомляє пресслужба президента.

Під час зустрічі із конгресменами Зеленський наголосив, що їхній візит в Україну є особливо важливим саме сьогодні, коли РФ посилила терор проти мирних міст і цивільної інфраструктури, завдаючи ударів ракетами та іранськими дронами.

«Це сміливий крок із вашого боку, який свідчить про потужну двопалатну та двопартійну підтримку України, підтверджує, що Сполучені Штати є нашим стратегічним партнером», – зазначив президент.

Зеленський поінформував членів Палати представників про ситуацію на передовій та першочергові потреби Збройних сил України. Він високо оцінив підтримку з боку Конгресу, Президента США, його адміністрації та всього американського народу. При цьому глава держави закликав нарощувати допомогу, щоб наблизити мир.

Окремо Зеленський наголосив на важливості передачі Україні систем ППО в необхідній кількості для створення над нашою країною повітряного щита, який має захистити цивільне населення та об’єкти критичної інфраструктури. Такі системи стали б важливим елементом гарантій безпеки для нашої держави.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter