Війська РФ знову вдарили по Нікополю, пошкоджені будинки, газогони та лінії електропередач

Новини
Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Російські війська вночі 22 жовтня вдарили з РСЗВ та важкої артилерії по Нікопольському району Дніпропетровщини. Найбільше постраждав Нікополь, де пошкоджені будинки, газогони та лінії електропередач. Без електропостачання залишились понад 1000 родин.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко у Telegram.

«Цієї ночі росіяни тримали у напрузі Нікопольський район. Накрили вогнем дві тамтешні громади – Марганецьку та Нікопольську. Попередньо, людей не зачепило», – написав Резніченко.

Він зазначив, що найбільше постраждав Нікополь, по якому ворог бив з РСЗВ та важкої артилерії. У місті понівечені понад 20 будинків та кілька газогонів.

«Обірвані лінії електропередач. Майже 1000 родин лишилася без світла. Енергетики уже лагодять мережі», – додав голова ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter