Війська РФ в суботу атакували інфраструктуру дев’яти областей – Генштаб

Новини
Енергооб'єкт, зруйнований російською ракетою у Рівненській області, 22.10.2022 Фото: Facebook Віталій Коваль

Внаслідок ударів російських ракет та дронів-камікадзе 22 жовтня постраждали об’єкти енергетичної та критичної інфраструктури Волинської, Рівненської, Харківської, Хмельницької, Кіровоградської, Черкаської, Запорізької, Одеської та Миколаївської областей. Більших збитків вдалось запобігти, завдяки тому, що ЗСУ збили половину з 40 запущених ракет та 11 з 16 безпілотників «Shahed-136».

Про це у вечірньому зведенні повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Противник знову вдався до масованого обстрілу критичної інфраструктури та помешкань цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Протягом поточної доби окупанти завдали 40 ракетних ударів та запустили 16 ударних БпЛА іранського виробництва «Shahed-136», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 20 крилатих ракет та 11 БпЛА українським захисникам вдалося збити.

«Ворожих ударів зазнали об’єкти енергетичної та критичної інфраструктури Волинської, Рівненської, Харківської, Хмельницької, Кіровоградської, Черкаської, Запорізької, Одеської та Миколаївської областей», – додали в Генштабі.

Через чергові атаки російських військ на об’єкти енергетики України, внаслідок яких без електрики залишилися 1,5 млн абонентів, президент Володимир Зеленський заявив, що «світ може і повинен зупинити терор» проти українців.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter