Російські окупанти заселились в усі готелі і бази відпочинку Арабатської Стрілки. Одночасно там може розміститись до 40 тисяч бійців

Новини
Арабатская стрелка

За свідченнями місцевих мешканців, курортна Арабатська Стрілка (Генічеський район Херсонщини) кишить окупантами. Усі пансіонати і бази відпочинку в селах Генічеська Гірка, Щасливцеве і Стрілкове заселені російськими військовими. Окупанти влаштували полігон для мобілізлованих військових між населеними пунктами, наражаючи цивільне населення на небезпеку. 

Тотальне заселення баз відпочинку на Арабатській Стрілці свідчить про збільшення російських військ у Херсонській області та перегрупування між лівим та правим берегами Дніпра, повідомляє телепроект Центру журналістських розслідувань.  

Місцеві мешканці повідомляють про тотальне заселення російських військових в готелях, пансіонатах, санаторіях та приватних домоволодіннях, які приймали курортників. Лише на Арабатській Стрілці таких баз розміщення – більше 200. Пересвідчитись у цьому можна завдяки позначенню баз відпочинку різного виду на Google карті з вказанням координат.

Кількість місць для одночасного проживання у найбільших готелях, пансіонатах і дитячих оздоровицях коливається від 300 до 700. Журналісти підрахували, що  у цих курортних закладах одночасно можна розмістити до 40 тисяч осіб. 

За повідомленням телеграм-каналу Генічеськ ua, російські військові влаштували собі полігон між селами Щасливцеве і Стрілкове (неподалік  очисних споруд), наражаючи місцеве населення на небезпеку. Окупанти навчають своїх мобілізованих новобранців щодня з самого ранку та до пізньої ночі. У районі озера Сиваш чути постріли  з мінометів великого калібру, автоматні та кулеметні черги. 

Штаб Росгвардії, який раніше знаходився у  Генічеську в приміщенні училища №17,  також передислокували на Арабатську Стрілку і розмістили у пансіонаті “Золоті піски” за селом Щасливцевим, неподалік відомого гарячого джерела. До бальнеологічних радощів окупанти отримали ще й елітне житло. Номери в корпусах пансіонату «Золоті піски» кілька років тому реконструювали під апартаменти. 

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter