Україна повернула з полону 10 військовослужбовців та тіло американського добровольця

Новини
Звільнені з російського полону українські військові, 26.10.2022 Фото: t.me/ermaka2022

Україні в результаті нового обміну полоненими з Росією 26 жовтня повернула додому 10 українських військовослужбовців та тіло американського добровольця.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

«Наші вдома. Провели черговий обмін полоненими. Вдалося повернути додому 10 українських військовослужбовців. Серед них є один офіцер та дев’ять рядових і сержантів. Також було передано тіло американського добровольця, ветерана армії США Джошуа Алана Джонса, який воював за Україну й загинув у бою з окупантами», – написав Єрмак.

Він також подякував Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими за проведену операцію обміну.

«Продовжуємо працювати, доки не повернемо додому всіх наших», – додав Єрмак

В свою чергу, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець уточнив, що звільнені з полону українські воїни служать, зокрема, в 60-ій, 57-ій, 28-ій бригадах та в різних військових частинах. Найстаршому визволеному бійцю 55 років, а наймолодшому – 21 рік.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter