Ольга Скрипник: Російських пропагандистів необхідно судити за міжнародний злочин – підбурювання до геноциду

Новини
Ольга Скрипник, координаторка Кримської правозахисної групи Фото: ukrinform

Російські пропагандисти мають бути засуджені за скоєння міжнародного злочину – підбурювання до геноциду. А надання їм можливості вільно перебувати на територіях ЕС, США та інших країн є глобальною загрозою.

Про це в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар заявила координаторка Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Питання протидії російській пропаганді Ольга Скрипник порушувала під час експертних панелей в рамках Першого парламентського саміту Кримської платформи, який проходив у Загребі.

«Російські пропагандисти є злочинцями, і зараз в нас є підстави говорити, що вони скоюють міжнародний злочин – підбурювання до геноциду. Ми також закликали колег підтримати нас і сприяти розслідуванню цього злочину, притягненню до відповідальності», – сказала правозахисниця.

На її думку, найменше, що мають зробити ЄС, США та інші країни – заборонити представникам російських пропагандистських ресурсів перебувати та працювати на своїх територіях.

«Ці люди, користуючись програмами «хороших русских», приїжджають і будуть створювати свою правду, як вони робили в Росії, але вже в інших країнах. Це загроза глобального характеру», – заявила Скрипник.

Повний текст бесіди Ольги Скрипник з головною редакторкою Центру журналістських розслідувань Валентиною Самар читайте за посиланням.

Нагадаємо:

  • 25 жовтня відбувся Перший парламентський саміт Кримської платформи, 24 жовтня про звільнення від російської окупації і повернення Криму до вільної спільноти говорили на дискусійних панелях за участі лідерів думок і членів Експертної мережі Кримської платформи.
  • 26 жовтня прошла зустріч омбудсменів країн-учасниць Кримської платформи.
  • У Першому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи у різних форматах форматі брали участь делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом близько 400 політиків з усього світу, з парламентських асамблей, міжнародних організацій, Європарламенту. Україна також запросила до участі країни, які не є членами Платформи, зокрема, з Південної Америки, Африки та Азії.