Українська ППО збиває 79% ворожих дронів – Генштаб

Новини
Уламки іранських безпілотників «Shahed-136» під російським маркуванням «Герань-2» Фото: Reuters

Українські сили протиповітряної оборони успішно збивають 79% безпілотників, які запускають російські загарбники.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов 27 жовтня на брифінгу, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ефективність системи ППО також залишається на достатньо високому рівні і становить 79% збитих дронів противника. Тільки за останню добу силами і засобами ППО знищено 18 із 20 дронів-камікадзе», – сказав Громов.

Він зазначив, що за минулий тиждень українські захисники знищили шість ударних вертольотів типу Ка-52, Мі-24, Мі-28 противника. Загальна кількість знищених російських вертольотів вже становить близько 250, що дорівнює 5 полкам армійської авіації.

«Тому можна привітати всі екіпажі армійської авіації Збройних сил РФ з їхнім прийдешнім професійним святом, завтра в них день армійської авіації. Нехай літають, ми їх будемо збивати», – додав представник Генштабу.

Як полвідомлялось, пізно увечері 26 жовтня  всього за дві години українські підрозділи протиповітряної оборони знищили 19 дронів-камікадзе «Shahed-136» і керовану авіаційну ракету Х-59, якими російські війська атакували територію України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter