Для виробництва «Mohajer-6» використовують компоненти побутового призначення – ГУР

Новини
Mohajer-6

Співробітники воєнної розвідки України з’ясували звідки походять комплектуючі безпілотника, який росіяни закупили в Ірану для ведення бойових дій в Україні.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МОУ.

«Для виробництва іранських розвідувально-ударних безпілотників «Mohajer-6», які країна-терорист росія застосовує проти України, використовуються компоненти побутового призначення. Тому безпілотник є значно гіршим за аналоги своїх конкурентів», – йдеться у повідомленні.

Також фахівці ГУР МО України виявили деталі марковані офіційною мовою Ірану – фарсі.

Зазначається, що всі докази причетності представників іноземних країн до постачання зброї та її комплектуючих терористичній Росії будуть передані до міжнародних організацій, для накладення на них економічних санкцій.

Українські сили протиповітряної оборони успішно збивають 79% безпілотників, які запускають російські загарбники.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter