Дефіцит електроенергії у Києві планують усунути за два-три тижні – Кличко

Новини
єлектричество

Дефіцит електроенергії у Києві – від 20 до 50%, щоб уникнути блекауту варто її економити.

Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

«Останніми атаками ракетами та дронами пошкоджена система електричного забезпечення Києва, з цим пов’язані зараз віялові відключення. Тривалість відключень збільшується задля того, щоб нам витримати дефіцит електроенергії. У зв’язку зі значним дефіцитом електроенергії – від 20 до 50% – сьогодні система енергозабезпечення міста працює в екстреному режимі. Відтак, електропостачання тимчасово вимикають у всіх районах столиці», – сказав Кличко.

Він зазначив, що місто робить все можливе, щоб зменшити споживання електроенергії. «Наше завдання – відновити електропостачання. Фахівці “Укренерго” сподіваються протягом двох, максимум трьох тижнів усунути дефіцит, спричинений атаками на об’єкти критичної інфраструктури», – додав мер Києва.

За його словами, ризик блекауту, коли нестача електроенергії може призвести до ще більших наслідків та ще більш масштабного відключення, є.

«Тому закликаю жителів міста ставитися економно до витрат електроенергії. Також звертаємося до бізнесу: де є підсвітка, яку можете не використовувати додатково або зробити мінімальне споживання електроенергії – це допоможе кожному з нас, допоможе країні», – наголосив Кличко.

  • Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» в п’ятницю, 28 жовтня, вчергове надав обленерго обсяг для застосування графіків обмежень електропостачання в усіх областях України.
  • Оператор системи передачі «Укренерго» відновив екстрені відключення світла у Київській області, що були запроваджені у четвер внаслідок російської атаки на енергетичний об’єкт.