Окупанти розмістили засоби радіоелектронної боротьби на даху працюючої лікарні у Донецькій області

Новини
Антена російського комплексу радіоелектронної боротьби «Сілок-01», Фото: Міноборони РФ

Російські військові розмістили комплекс радіоелектронної боротьби просто на даху районної лікарні у Волноваській об’єднаній територіальній громаді в окупованій РФ Донецькій області.

Про це інформує  Центр національного спротиву, повідомляє Центр журналістських розслідувань

Засіб радіоелектронної боротьби (РЕБ)  розташовано на даху Волноваського центру первинної медико-санітарної допомоги, що розташований у селищі Новотроїцьке.

Окупантів не зупинило навіть те, що лікарня працює і продовжує приймати відвідувачів – цивільне населення району.

«Тобто, фактично ворог ховається за спинами мирних мешканців, використовуючи терористичну тактику. Проте для місцевих росіяни лишаються ворогом, тому вони активно передають дані розміщення ворожої техніки ЗСУ», – пише Центр національного спротиву і закликає мешканців тимчасово окупованих територій за можливості покинути регіон й не ставати “живим щитом” для ворога.

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter