Оснащення мобілізованих росіян застарілими автоматами значно ускладнило логістику ЗС РФ – розвідка Британії

Новини
Москва, мобілізовані росіяни, які вирушають на війну до України Фото: Anadolu Agency

Британська розвідка вказує, що у російської армії побільшало проблем із доставкою на передову патронів для стрілецької зброї, оскільки після оголошення «часткової» мобілізації в Росії тисячам малопідготовлених солдатів, які майже відразу були відправлені в Україну, видавалися застарілі автомати АКМ калібру 7,62 мм, у той час як регулярні частини Збройних сил РФ використовують автомати АК-74М або АК-12 калібру 5,45 мм.

Про це у щоденному огляді повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

«У вересні російські офіцери були стурбовані тим, що деякі нещодавно мобілізовані резервісти прибувають до України без зброї. Судячи з знімків із відкритих джерел, мобілізованим резервістам видавали зазвичай АКМ – зброю, вперше представлену 1959 року. Багато автоматів, ймовірно, перебувають у ледве придатному для використання стані через погане зберігання», – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці звернули увагу, що автомат АКМ стріляє 7,62-мм патронами, тоді як регулярні бойові частини російської армії в основному озброєні 5,45-мм автоматами АК-74М або АК-12.

«Інтеграція резервістів із військовослужбовцями-контрактниками та ветеранами бойових дій в Україні означатиме, що російським логістам доведеться доставляти на передову не один, а два типи боєприпасів для стрілецької зброї. Ймовірно, це ще більше ускладнить і так напружену логістичну систему Росії», – йдеться у звіті британської розвідки.

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter