Унаслідок ракетних ударів пошкоджені 18 об’єктів у 10 регіонах України – Шмигаль

Новини
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль Фото: Facebook

Унаслідок ранкових ракетних ударів російських військ пошкоджено 18 об’єктів у 10 регіонах України. В основному постраждала енергетика.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

«Російські терористи вкотре масовано атакували Україну. Їхня ціль – не військові об’єкти, а цивільна критична інфраструктура. Ракетами та дронами уражені 10 регіонів, де пошкоджено 18 об’єктів, більшість із яких енергетичні», – написав Шмигаль.

Він додав, що знеструмлено сотні населених пунктів у семи областях України.

«Наслідки могли бути набагато гіршими. Але завдяки героїчній та професійній роботі ППО з понад 50-и випущених по нашій території ракет збито 44. Дякую бійцям, які захищають наше небо», – зазначив прем’єр.

За його словами, ремонтні бригади ліквідують наслідки російських атак. На Київщині, Запоріжжі, Дніпропетровщині, Харківщині тривають локальні аварійні відключення.

«Сьогодні, як і в попередні тижні, важливо, аби всі українці свідомо споживали енергію та знизили навантаження на мережу. Будьмо єдині та солідарні в енергозаощадженні!», – закликав Шмигаль.

Як повідомлялось, вранці 31 жовтня підрозділи протиповітряної оборони ЗС України збили 44 з понад 50 крилатих ракет, якими російські війська атакували територію України.

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter