Жителям Києва повернули до будинків електрику та воду, але відключення будуть – Кличко

Новини
Киев электричество
Фото: УНІАН

Після масованого ракетного удару РФ мешканцям Києва повернули до будинків електрику та воду, але відключення будуть через дефіцит в енергосистемі.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Водопостачання в домівки киян повністю відновили. Дякую фахівцям «Київводоканалу» та ДТЕК, які працювали майже добу, щоб повернути воду та світло мешканцям столиці.
Енергопостачання в Києві також відновили. Але вимкнення застосовують, оскільки дефіцит в енергосистемі, після варварських атак агресора, – значний», – написав Кличко.

За даними постачальника електроенергії YASNO, графіки можливих відключень до стабілізації ситуації тимчасово можуть не витримуватись.

Унаслідок ранкових ракетних ударів російських військ пошкоджено 18 об’єктів у 10 регіонах України. В основному постраждала енергетика, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як повідомлялось, вранці 31 жовтня підрозділи протиповітряної оборони ЗС України збили 44 з понад 50 крилатих ракет, якими російські війська атакували територію України.

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter