РФ планує розмістити іранські ракети на північ від України, проти яких ЗСУ не мають ефективного захисту – речник Повітряних сил

Новини
ракеты

Іранські балістичні ракети, які РФ планує придбати в Ірану, ймовірно, розмістять на північному кордоні України. Збивати їх теоретично можна, але фактично це дуже важко зробити тими засобами, які ЗСУ має на озброєнні.

Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Ми будемо вживати всіх засобів захисту від цих ракет. Імовірно вони будуть доставлені на Північ від України, звідки вони можуть запускатись так, щоб загрожувати всій Україні. 300 км одна ракета, інша ракета – 700 км по дальності. Це балістичні ракети. Проти цих ракет ми не маємо ефективного захисту. У нас є засоби протиповітряної оборони, а не протиракетної оборони», – заявив він.

За його словами, росіяни хочуть придбати в Ірану балістичні ракети типу Іскандер-М, які є на озброєні окупанта. Речник повітряної оборони пояснив, що у росіян закінчуються Іскандери-М і вони уже почали використовувати свій недоторканний запас.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter