Україна повернула тіла ще 38 загиблих захисників – Мінреінтеграції

Новини
Повернення тіл загиблих українських військових Фото: minre.gov.ua

Україна 8 листопада повернула додому тіла 38 ще українських захисників, які загинули в болях проти російських загарбників. Загалом вже вдалося повернути тіла 663 загиблих воїнів.

Про це повідомляє міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Відбулася передача тіл військовослужбовців, які віддали своє життя за Україну. Сьогодні вдалося повернути рідним тіла 38 захисників», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, операція проводилась за співпраці Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти, Олега Котенка та низки силових структур України.

«Процес повернення тіл відбувається відповідно до норм Женевської конвенції. Загалом від початку роботи Офісу Уповноваженого вдалося повернути 663 тіла», – наголосили в Мінреінтеграції.

У міністерстві також нагадали, що в областях працюють регіональні центри Уповноваженого, з якими можна зв’язатися за номером гарячої лінії: 0 800 339 247.

У вихідні дні повідомлення приймаються у Viber і Telegram за телефоном: (095) 896-04-21.

Також повідомити про зниклих осіб можна безпосередньо Уповноваженому: (099) 792-01-26.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter