У Херсоні спостерігають рух військової техніки РФ, у Мелітополі пролунали гучні вибухи

Новини
мелитополь

Вночі з 9 на 10 листопада у Херсоні спостерігався рух військової російської техніки в бік Антонівки, де розташовані переправи військ РФ.

Про це повідомила начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

«В Херсоні дужа напружена ситуація. Мені люди повідомили, що вночі йшло багато техніки на виїзд із Херсона, колонами — КамАЗи, легкові автомобілі. Вони йшли групами через кожні 100 метрів. Потім така кожна наступна колона йшла. Рухалися з боку Білозерки, на об’їзну виходили, на Музиківку, Антонівку, в тому напрямку. Багато цієї техніки виходило», – зазначила Лугова.

У Херсоні також великі комунальні проблеми. В місті відсутній інтернет, погано працює мобільний зв’язок. Окупанти перебили газопровід і тепер мешканці декількох навколишніх населених пунктів

«Проблема зі світлом і опаленням на Острові та у центрі. Зв’язок і тепло є частково у різних районах Херсона. Ситуація загрозлива для людей. Тому я б порадила нашим людям шукати можливість ближче перебазуватися до місця перетину з Миколаєвом, щоб можна було у разі небезпеки якось вискочити на Миколаїв», — сказала Лугова.

Також в окупованому Мелітополі пролунали гучні вибухи, повідомив мер Іван Федоров.

«Бавовняний захід сонця для русні у поки що окупованому Мелітополі. 4 гучні вибухи, які чуло все місто. Уточнюємо деталі», – йдеться в повідомленні.

Протягом 9 листопада Україна звільнила 12 населених пунктів на Херсонському напрямку, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу погодився з пропозицією командувача російського угрупування в Україні Сергія Суровікіна про відведення російських військ на лівий берег Дніпра. За словами Суровікіна, маневр буде здійснено у найближчі терміни.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter