Російські військові перед відступом почали нищити інфраструктуру Херсона

Новини
Херсон

Росіяни перед відступом почали знищувати інфраструктуру Херсона, що є воєнним злочином.

У місті підірвали котельні і об’єкт обленерго. Окрім того, російські війська підірвали телецентр, який знаходиться біля телевежі. Сама телевежа ціла, пише видання МОСТ з посиланням місцевих жителів.

Також у Херсоні продовжуються проблеми зі зв’язком. Він є тільки біля Антонівського мосту.

Як заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, російські загарбники знищують інфраструктуру зв’язку на тимчасово окупованих територіях, аби мешканці не мали доступу до правдивої інформації.

«Для унеможливлення доступу до достовірної інформації окупанти знищують інфраструктуру зв’язку. Зокрема, на тимчасово окупованих територіях вони демонтують елементи системи мобільного обладнання та вилучають Wi-Fi роутери, завдяки яким місцеві мешканці мали доступ до альтернативних джерел інформації», – сказала вона.

Протягом 9 листопада Україна звільнила 12 населених пунктів на Херсонському напрямку, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу погодився з пропозицією командувача російського угрупування в Україні Сергія Суровікіна про відведення російських військ на лівий берег Дніпра. За словами Суровікіна, маневр буде здійснено у найближчі терміни.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter