Попри наступ ЗСУ, генпрокурор РФ призначив фейкових «прокурорів» окупованих територій Запорізької та Херсонської областей

Новини
Фото: ria-m.tv

Попри наступ Збройних Сил України, які звільняють раніше захоплені російським військами території українського Півдня, генпрокурор РФ призначив фейкових «прокурорів» окупованих територій Запорізької та Херсонської областей. Оскільки окупанти не довіряють місцевим колаборантам, всі «призначенці» – громадяни Росії.

Зокрема, призначено керівників в створену 7 листопада окупаційну «прокуратуру Запорізької області». Відповідне розпорядження підписав 11 листопада Генеральний прокурор РФ Ігор Краснов, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Виконуючим обов’язки прокурора» окупованої частини Запорізької області став старший радник юстиції Кирило Осипчук. До призначення на тимчасово окуповану територію він працював заступником прокурора у Ростові-на-Дону. А до того – очолював прокуратуру Хабаровського краю РФ.

Кирило Осипчук, фейковий «в.о. прокурора Запорізької області» Фото: Генпрокуратура РФ

«Виконуючим обов’язки першого заступника» фейкової «прокуратури» призначено старшого радника юстиції Дмитра Загоруйко. До цього він був зампрокурора Північної Осетії.

Дмитро Загоруйко, фейковий «в.о. першого заступника прокурора Запорізької області» Фото: Генпрокуратура РФ

Також призначено так званого «в.о. заступника прокурора Запорізької області». Ним став старший радник юстиції Олександр Спіцин. До призначення він працював помічником прокурора тимчасово окупованого Севастополя. Відповідав за федеральну безпеку, міжнаціональні відносини, протидію екстремізму і тероризму. А раніше працював в прокуратурі Ярославля.

Олександр Спіцин, фейковий «в.о. заступника прокурора Запорізької області» Фото: myrotvorets.center

Призначено також і окупаційного «прокурора» на Херсонщині. «В.о. прокурора» став старший радник юстиції Андрій Петров, який раніше був заступником прокурора Кіровської області РФ.

«В.о. першого заступника прокурора» призначено старшого радника юстиції Павла Зернова, «в.о. заступника прокурора» став старший радник юстиції Андрій Кузнєцов.

Зауважимо, серед новопризначених «керівників» нема жодного мешканця тимчасово окупованих територій України.

Матеріал створений за підтримки Ради Європи. Погляди, викладені в ньому, є відповідальністю його авторів і можуть не співпадати з офіційною політикою Ради Європи.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter