На Луганщині ЗСУ звільнили вже 11 населених пунктів – Гайдай

Новини
Деокуповане 26 жовтня бійцями ЗСУ село Невське на Луганщині Фото: t.me/s/serhiy_hayday

Станом на 12 листопада Збройні Сили України звільнили вже 11 населених пунктів Луганської області.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

«На сьогодні деокуповано 11 населених пунктів. Це невеличкі села. Але для нас це величезне досягнення, бо деокупація Луганщини вже почалась», – зазначив Гайдай.

За його інформацією, російські окупаційні війська на окупованій Луганщині будують лінію оборони, стягують резерви та техніку та мінують територію.

«Села навколо лінії фронту пустішають, рашисти виганяють людей з будинків і заселяють бойовиків. Великі окуповані міста такі як Сєверодонецьк, Лисичанськ, Рубіжне у кризовій ситуації. Комунікацій немає. Люди замерзають. Окупанти брешуть про розмінування цих міст», – додав голова ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter