Росія заборонила прохід через Керченську протоку суднам, завантаженим за її межами

Новини
Ремонтні роботи із заміни пошкоджених прольотів автодорожньої частини Керченського мосту, 09.11.2022 Фото: Rosavtodor

Росія заборонила прохід суден, завантажених за межами російської території, через Керченську протоку в Азовське море.

Про це повідомили російському державному агентству ТАСС у Головному управлінні з морських справ при Міністерстві транспорту та інфраструктури Туреччини.

Як заявили у відомстві, згідно з повідомленням, отриманим від російської морської адміністрації, «прохід суден, завантажених за межами території Російської Федерації, на північ через Керченську протоку, яка забезпечує прохід в Азовське море, заборонено».

Як повідомлялось, зранку 8 жовтня стався вибух та пожежа на Керченському мосту, який сполучає окупований Крим з Кранодарським краєм РФ. Окупанти поскаржились на «українських вандалів», які «пошкодили» Керченський міст. Рух Керченським мостом був повністю зупинений. Президент РФ Володимир Путін і Слідком Росії обвинуватили спецслужби України у нібито підриві Керченського мосту.

Після вибуху на Керченському мосту, президент РФ Володимир Путін підписав указ про посилення заходів захисту транспортного переходу через Керченську протоку. Повноваження щодо організації та координації заходів захисту були покладені на ФСБ.

3 листопада російський віце-прем’єр Марат Хуснуллін доповів, що ремонт Керченського мосту затягується. Доведеться замінити ще чотири прольоти незруйнованої автомобільної частини мосту через виявлені деформації. Повністю завершити ремонт автомобільної та залізничної частин планується у вересні 2023 року.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter