У Мелітополі партизани підірвали колаборанта Дмитра Трухіна, який дерибанив землю та майно у місті

Новини
Дмитро Трухін, колаборант Фото: t.me/riamelitopol

В окупованому Мелітополі сили спротиву вранці 15 листопада підірвали біля під’їзду власного будинку колаборанта Дмитра Трухіна, який допомагав окупантам проводити псевдореферендум та причетний до дерибану землі та майна у місті.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у Telegram.

«Вибух у Мелітополі – гучне завершення кар’єри посібника окупантів Дмитра Трухіна, прямо біля під’їзду будинку. В надважкому стані колаборант доставлений в лікарню», – написав Федоров.

Він також оприлюднив «послужний список», який встиг накопичити Трухін за своє «професійне» життя:

«Давній прихильник гауляйтерів Мелітополя Балицького і Данильченко. Був депутатом Мелітопольської міської ради 3-х скликань, в тому числі від компартії та ОПЗЖ. Брав участь у незаконних «підвальних» сесіях міськради. При колишній владі був директором КП «Комунальна власність». Встиг роздерибанити комунальне майно, тому з приходом нашої команди був вигнаний з посади. З початку повномасштабної війни в Україні у 2022-у році став близьким поплічником гауляйтерів і окупантів. Повернувся до КП «Комунальна власність» і курував незаконний розподіл землі та майна. Допомогав у зборі грошей для фінансування псевдореферендуму», – зазначив мер Мелітополя.

Про нинішній стан колаборанта повідомило видання «РІА Мелітополь».

«Екс-депутат Мелітопольської міської ради Дмитро Трухін. Доставлений до реанімаційного відділення міської лікарні. У нього діагностовано мінно-вибухову травму, закриту черпеномозкову травму та численні осколкові поранення», – йдеться у повідомленні.

Видання також опублікувало фотографії будинку, біля якого стався вибух.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter